ALFA ROMEO TONALE PLUG-IN HYBRID

Tonale er Alfa Romeos første modell på veien mot elektrifisering og skal fremdeles levere ekte kjøreglede med italiensk racing inspirasjon. Designet gjentar ikoniske, stilmessige elementer fra Alfa Romeos historie, med ny tolkning og moderne tilnærming. Tonales linjer balanserer harmoni og spenning, og du får følelsen av at hele bilen alltid er klar til å rase avsted.

Tonale PHEV har 7 mil elektrisk rekkevidde, noe som er best i sitt segment.

DESIGN OG KOMFORT

Det karakteristiske Alfa Romeo «Scudetto» V-skjoldet gjør at bilen skiller seg ut i mengden. Fronten er en fundamental del av merkets historie og preger hele bilens design.

Felgdesignet er rent med sterke bånd til de ikoniske «telefonskive»-formene som har vært typisk for Alfa Romeo siden 60-tallet. Tonales helt nye felgutvalg består av lette og sterke lettmetallfelger i 18″, 19″ og 20″ som alle hever kjøregleden og utseendet.

Smart matrix-teknologi styrer 12 ulike LED-moduler for å gi det beste lyset på hver eneste tur, uansett værforhold. Svinglys, dynamiske blinklys samt velkomst- og avskjedslys understreker Tonales unike designspråk.

Baklysene former en kurve som omslutter baksiden av bilen med en unik og særpreget lyssignatur.

Førermiljøet er inspirert av Alfa Romeos racinghistorie og designet for maksimal kjøreglede for føreren. Sporty ratt, 12,3″ heldigitale instrumenter og midtmontert 10,25″ berøringsskjerm skaper sammen en engasjerende kjøreopplevelse der lidenskap og kontroll smelter sammen.

Setene i Tonale understreker bilens komfort og kjøreglede. Sportslige detaljer som kontrastsømmer og brodert Alfa Romeo logo i nakkestøttene løfter premium-følelsen i førermiljøet. Alfa Romeo Tonale leveres standard med plate for trådløs lading. Ved å legge mobilen din på platen lades den opp automatisk. Doble USB A + C porter foran og bak sikrer rask tilkobling.

Innvendig finner du komfortfunksjoner bestående av nøye plasserte LED-lys som tillater deg å endre stemningslys i dashbordet for å skape den perfekte atmosfæren på alle turer.

TILKOBLING

Tonale tilbyr et komplett sett med teknologiske innovasjoner. Dette er den første bilen som tar i bruk NFT blockchain-sertifisering. Tonale har også integrert Amazon Alexa Voice Service, andre eksklusive Amazon-tjenester og mye mer. Alle de integrerte digitale tjenestene jobber sammen for å gi deg den beste Alfa Romeo opplevelsen både i og utenfor bilen.

Alfa Romeo Tonale er den første bilen i verden som leveres med et digitalt NFT-sertifikat. Teknologien er basert på konseptet «blockchain-kort». Dette er et hemmelig og ikke-modifiserbart digitalt register som innehar og får innrapportert den viktigste informasjonen om din unike Tonale. Berøringsskjermen som er plassert midt på dashbordet har et intuitivt og responsivt brukergrensesnitt, og er kompatibel med trådløs Apple CarPlay og Android Auto.

Gjennom appen My Alfa Connect er du alltid tilkoblet din Tonale. Med mobilen i hånden kan du blant annet åpne og låse dørene, finne igjen bilen på en full parkeringsplass og ha full oversikt over kilometerstanden og drivstoffnivået til bilen. Med et enkelt trykk på en knapp vil du umiddelbart få hjelp dersom det oppstår uforutsette problemer. Du kan også få tilsendt månedlige statusrapporter på din nye Tonale for alltid å være oppdatert på bilens tilstand. Du kan samhandle med nye Tonale via smarttelefon og smartklokke. Denne fjernbetjening lar deg blant annet sjekke om dørene og bagasjerommet er lukket, låse opp og igjen dørene, slå av og på lysene og finne igjen bilen din på parkeringsplasser.

My Car-pakken hjelper deg med å hele tiden kunne overvåke den generelle tilstanden og statusen til din nye Tonale.

Du kan enkelt sjekke drivstoffnivået, kilometerstanden og motta varslinger om nødvendig vedlikehold eller reparasjoner direkte fra infotainmentsystemet, My Alfa Connect mobilappen eller smartklokken din.

Få sanntidsinformasjon om trafikk, vær og fotobokser på alle turer. My Navigation inkluderer også parkerings- og bensinstasjonssøker og dynamisk rekkeviddekartlegging for å sikre at du alltid har nok drivstoff til å komme frem dit du skal. Alle kart oppdateres automatisk.

My Alert er en tjeneste som sender deg et push-varsel i appen dersom det er mistanke om forsøk på tyveri eller borttauing av din Tonale. Dersom du utsettes for tyveri kan du kontakte et dedikert hjelpesenter, og etter tyveriet er politianmeldt vil systemet aktivere sporing og dele bilens posisjon.

TEKNOLOGI OG SIKKERHET

Tonale kommer med førsteklasses teknologi i frontlyktene. Smart matrix-teknologi styrer 12 unike LED-moduler som gir det beste lyset på alle turer og i alle situasjoner, uansett værforhold.

For å gi deg en kjøreopplevelse med full trygghet, er Alfa Romeo Tonale utstyrt med et innovativt assistansesystem som har oppnådd nivå 2 av autonom kjøring. Takket være kameraet montert på fronten av bilen som kontinuerlig overvåker bilens omgivelser sideveis og langsgående, får du ekstra sikkerhet gjennom intelligent adaptiv cruisekontroll, veibanesentrering og køkjøringsassistent.

Disse systemene samhandler for å opprettholde korrekt posisjon og hastighet med minimal involvering fra sjåføren.

Tonales blindsonesensorer overvåker sjåførens blindsoner under kjøring. Når et annet kjøretøy er i blindsonen advares sjåføren med symbol i sidespeilene. I tillegg kan systemet gjør en korrigerende styremanøver for å unngå kollisjon med kjøretøy i blindsonen.

De bakre sensorene aktiveres når Tonale rygger. Det er til hjelp når sjåføren rygger ut av parkeringsplasser og i andre situasjoner med redusert sikt. Systemet varsler også sjåføren når noe nærmer seg kjøretøyet på sidene.

Med et dynamisk rutenett gir og 360° kamera får sjåføren fullstendig oversikt av bilens omgivelser på den 10,25″ digitale berøringsskjermen. Dette systemet har fire HD-kameraer plassert på frontgrillen, sidespeilene og bakluken for enklere parkering og manøvrering på trange steder.

Kjørefeltsentreringssystemet kontrollerer sideveisbevegelsen til nye Tonale for å holde bilen i midten av kjørefeltet, selv i tett trafikk.

Trafikkskiltgjenkjennings-systemet bruker det innebygde kameraet til å identifisere trafikkskilt. Skiltene blir rapportert på skjermen og varsler sjåføren om gjeldende fartsgrense.

Den intelligente hastighetskontrollen foreslår å redusere hastigheten til den registrerte fartsgrensen. Dersom sjåføren godtar, justeres cruisekontrollinnstillingene automatisk.

Tonale bruker det frontmonterte kameraet til å registrere stansede kjøretøy, fotgjengere eller syklister foran bilen. Visuelle og hørbare advarsler ber sjåføren om å bremse. Dersom sjåføren ikke klarer å stoppe i tide, bremser systemet automatisk bilen for å unngå eller redusere en kollisjon.

Gjennom å overvåke sjåførens styrebevegelser og andre interaksjoner kan Tonale oppdage de første tegnene på tretthet hos sjåføren. Dersom tretthet oppdages, advarer systemet sjåføren med piping og visuelle beskjeder, og råder sjåføren til å ta en pause.

Send inn skjema for å få mer informasjon