Tilfeldighetene skulle ha Christoffer (26) inn i jobben: – Falt veldig fort på plass 

Han var på intervju for en jobb, men kapret en annen. Halvannet år senere har den unge selgeren gode resultater å vise til. 

En arbeidsskade fra forrige arbeidsplass var det som førte Christoffer Veste Hammer over til bilbransjen og Haugaland Bilsenter. Halvannet år senere har bilselgeren fra Haugesund fått blod på tann i en jobb han ikke hadde sett for seg han skulle havne i. 

– Jeg er jo litt «løgnas», ler han og fortsetter: – Jeg begynte egentlig på Vardafjell, og skulle gå en helt annen retning. Jeg ville bli politi og jobbe i militæret, men det ble ikke noe av. Så ble jeg snekker, og jobbet som det i fem år før jeg gikk litt lei og hadde lyst til å gjøre noe nytt. 

Det brakte ham inn i fiskeoppdrettsnæringen. Hvor han jobbet helt til han knuste hånden i en arbeidsulykke. En stund etterpå fikk han en overraskende telefon. 

– Da ringte Andreas meg, og spurte om jeg ville komme på intervju her på Haugaland Bilsenter. Så det har kanskje vært litt turbulent og merkelig vei inn, men jeg er veldig glad for at jeg havnet her, sier han og nikker over til kollega og sjef, Andreas Aasland. 

– Når jeg fikk tips om Christoffer, så var det egentlig for å ha han i kundeservice. Men det tok ikke mange minuttene før jeg så at han var i helt feil intervju, han her er en selger. Så det var det han ble ansatt som til slutt, fortsetter Aasland. 

Falt fort på plass 
Den utadvendte Haugesunderen skryter av kollegagjengen. Til tross for at de er en liten gjeng er det tydelig at samhold og det sosiale står høyt hos bilsenteret. 

– Jeg følte jeg falt veldig fort på plass. De tok meg veldig godt imot, og jeg følte meg trygg på de ganske tidlig, forteller Veste Hammer. 

Selv om han er vant til å jobbe mye og trives i et hektisk tempo, hjelper det på at man jobber med en så sammensveiset gjeng når man av og til sitter til langs på kveld. 

– Vi jobber jo til tider ganske mye, og det hender at vi sitter her med en kald kebab en fredag kveld for å komme i mål. Men da har vi det også fryktelig morsomt. Så vi er en veldig sammensveiset gjeng som har det mye gøy, fortsetter han. 

Frelst av italiensk kjøreglede 
For Veste Hammer var kanskje veien inn i bilbransjen litt tilfeldig, men interessen for bil har alltid vært der. Og hos Haugaland Bilsenter fikk han også øynene opp for et nytt merke som fort seilte opp som en av favorittene. 

– Jeg har alltid vært veldig interessert i bil, og brenner for å ta seg en lang kjøretur og virkelig kjenne på hva en skikkelig bil er. Og det fikk jeg vite når jeg ble introdusert for Alfa Romeo. Den bet seg skikkelig fast i meg, og er en ren glede for de som liker å kjøre bil, utdyper han. 

Han forteller at han streber etter å gi kundene samme bilglede når de kommer inn dørene for å handle seg ny bil. Enten det måtte være en Alfa Romeo, Honda, Maxus eller bruktbil. 

– Bil er jo en viktig avgjørelse. Det er snakk om sparepengene til kunden, og det skal vi ta på alvor. Da er det viktig at de får valuta for pengene, og føler seg ivaretatt. Det skal være en kjekk opplevelse å komme innom oss og handle bil her på Haugaland Bilsenter, avslutter han.