Pilene peker oppover for Haugaland Bilsenter

I «Hondabygget», kun en rundkjøring og to fra både Oasen og Raglamyr skjer det ting for tiden. Ikke bare går Haugaland Bilsenter mot å kunne bli Norges største Honda- forhandler i år, men om få uker ruller også Europas første elektriske pickup inn dørene. En nyhet de har sett frem til lenge. 

– Vi har hatt bra interesse på den, og de første bilene er allerede solgt. Den blir levert topputstyrt, og vi kommer til å ha god tilgjengelighet og kort leveringstid på den i 2023, forteller daglig leder Andreas Aasland. 

Pickupen er en av flere kommende nyheter fra det helelektriske bilmerket Maxus. Til sommeren får bilsenteret på Norheim også inn en ny mellomklasses elektrisk varebil med firhjulstrekk. 

– Den blir utrolig spennende, og en liten gamechanger i markedet, fortsetter Aasland. 

– Vi på Haugaland Bilsenter får være med på mye bilglede om dagen, forteller Christoffer Veste Hammer.

Kvalitet til overkommelig pris
Aasland forteller at Maxus er ett av tre merker bilsenteret fører. I tillegg har de agentur på både Honda og Alfa Romeo, og med det dekker de et nokså vidt spekter. Fra lidenskap og spenstig design i den ene enden, til trygghet og det familiære i den andre. Alt til overkommelige priser. 

– I Alfa Romero har vi per i dag noe av det råeste du får innen sedan og SUV i denne prisklassen. Dette er biler som har satt banerekorder. Det er eksklusive biler, som er bygget og designet i Italia, i tett familie med Ferrari og Maserati. Og passer for alle som ønsker ren kjøreglede, forklarer Aasland. 

Ønsker man mer den trygge, gode familiebilen trekker han frem både Honda og Maxus som det soleklare valget. 

– Honda har jo hatt Norges mest solgte SUV flere år, og man kan vel egentlig si at de åpnet SUV-trenden i Norge. Her kommer det mye spennende de to neste årene, og til sommeren venter vi den første elektriske SUVen, så det blir kjempebra, sier han. 

– Og hos Maxus får du mye bil for pengene. Vi har en kjempestor SUV, med det største bagasjerommet du finner på markedet, til godt under en halv million. Der er det ingen andre som er i nærheten. Er du ute etter hverdagsbilen så finner du den garantert her, fortsetter han. 

Han understreker at selv om flere andre opplever problemer med leveranse, har Haugaland Bilsenter kort leveringstid på sine biler. 

– Vi har relativt kort leveringstid når vi ser på hvordan det er hos flere av konkurrentene våre. Du kan få en Maxus på to til tre måneder, og en Alfa Romeo på tre til fire, sier Aasland. 

Daglig leder i Haugaland Bilsenter, Andreas Aasland kan røpe at det kommer flere spennende nyheter inn dørene i  tiden som kommer. 

I norgestoppen 
Som merkeverksted for sine tre merker har huset også teknikere som er i norgestoppen på sine representative merker. Flere av mekanikerne har vært på huset i mangfoldige år, og kan bilene ut og inn. 

– På Honda og Alfa Romeo har vi garantert av de beste teknikere i landet. Thore er av de fremste teknikerne i landet på Honda, og Geir på Alfa Romeo, sier han stolt. 

I det siste har de styrket laget med både ny delelagersjef, ny selger og en mekanikerlærling. Og til tross for at de er et mindre bilsenter, er det en sammensveiset gjeng som virkelig har lidenskap for bil du møter. 

– Hos mange bilforhandlere blir det litt at det er «lagergjengen», «verkstedgjengen» og «salgsgjengen», men her er alle på lag og jobber på for at senteret skal opp og frem. Vi er en sammensveiset gjeng, og det tror jeg kundene merker når de kommer innom, for det sikrer kvalitet i alle ledd, forteller Aasland. 

Les også:

Thore er en av de fremste i landet på sitt felt: – Jeg brenner ekstra for dette 

På huset holder også verkstedet til. Hvor mekanikerne har fått spesialisert seg på merkene som føres gjennom blant annet kursing og tekniker-utdanning.

Satser på bruktbil 
De siste årene har bilforhandleren også gått litt motstrøms og bygget opp en solid bruktbilpark. Den delen av bedriften kommer de til å fortsette og satse på også fremover. 

– Det er gjerne ikke så mange merkeforhandlere som har bruktbil lenger, men vi har et godt utvalg bruktbil. Det har vært spesielt viktig for oss når det den siste tiden har vært vanskelig å få tak i nye biler, men vi kommer til å bruke ressurser på bruktbilsatsingen også fremover selv om leveranseproblemene har løsnet for vår del, forklarer Aasland. 

Han forteller at bruktbilsatsingen henger i tråd med butikkens overordnede mål om å kunne tilby gode hverdagsbiler som passer kundenes behov og bruk. 

– Vi jobber på for å finne bilene folk vil ha og trenger. Og vi føler vel egentlig vi får være med på mye bilglede om dagen, avslutter han. 

Les også:

Tilfeldighetene skulle ha Christoffer (26) inn i jobben: – Falt veldig fort på plass